pirmadienis, kovo 25, 2013

Mados infekcija 2013| arba rymojimas prie kompiuterio ekrano

Nors  šiuometinėje Mados Infekcijoje taip ir nesudalyvavau, tačiau šios taip lengvai nepaleidau. Jau 15-ąjį kartą vykstantis sostinės mados renginys, kuris sukviečia pačius garsiausius dizainerius, elito ponias, kurios altorių iškeistų į minutę prie fotografų sienos bei lietuviškus blogerius, kurie stato pamatus lietuviškąjai blogsoferai. Renginys taip pat buvo puikiai suderintas, kaip ir Martinėlės apranga. Nors kompiuterio ekranas, kuriame be gailėsčio striginėjo ŠMC vykęs renginys bei jame einantys modeliai, neleido taip gerai įžvelgti trūkumų, kuriuos pajuto tenai esantys žmonės. Skaitydamas kitų blogerių analizes apie renginį bei dėjavimus apie ilgai trukusias pertraukas ir nuo stovėjimo skaudančias kojas, man leido kiek su šypsniu tai prisiminti. Sėdint anapus ekrano ir pertraukos neprailgo bei kojų neskaudėjo, o ir dėl vėlavimo man jokios gresmės Aisčio balsas nekėlė. Nors detalią Mados Infekcijos analizę pateiks Mados Naujienos puslapis, tačiau noriu paskelbti ir man labiausiai patikusių kolekcijų sąrašą.

Eglė Žiemytė| D.EEFECT

Jeigu skirstyti į vietas, tai, žinoma, šiai dizaineriai skirčiau garbingąją pirmąją vietą! Pirmiausia noriu pagirti dizainerę už puikią iniciatyvą atpušiant vakarietiško vėjo ant infekcijos podiumo. Nors daugeliui tai gali ir nepatikti, bet man, išties, glosto širdį, kad lietuvių dizaineriai neatsilieka nuo šiuolaikinės mados bei neša į lietuviškas lentynas pripažintas pasaulyje šiuolaikines tendencijas. D.EEFECT rudens/žiemos 2013 kolekcijoje išvydome lauko drabužius bei dizainerės ašimi tampančius paltus. Kita labai maloni žinia buvo ta, kad pagaliau dizainerė atsikratė savo stambiakulnių batų, o vietoj jų pasirinko romantiką dvelkiančius, smailėjančius aukštakulnius.


Lina Gudanavičiūtė

Kita gana smarkiai įstrigusi kolekcija, tai Linos Gudanavičiutės. Nežinau kas, bet ši kolekcija tiesiog mane užbūrė. Įsijungęs tiesioginę transliaciją bei išvydęs žengiančius grupele modelius, nustebau dizainerės meistriškumu bei mokėjimu sloksniuoti. Pirmiausiai į akis krito modelių rausvai nupurkšti plaukai, kurie derėjo prie kai kurių pristatytų drabužių. Toliau galima dizainerę pagirti puikia spalvų palete bei, kaip jau minėjau, sluoksniavimu. Labiausiai akį rėžė modelių avalynė. Manau, išties galėjo būti pasirinkti kiti bateliai, o spalvotų kojinių išvis nebūti.


Lilija Larionova| State Trooper

Pirmoji vyriškoji kolekcija, kurią be gailesčio išluošiau nuo lentynų, tai - Lilijos Larionovos "State Trooper". Puikių atsiliepimų po pristatymo sulaukusi dizainerė, parodė aukštą lygį vyriškoje madoje. Puikiai mokanti sluoksniuoti dizainerė, pasirinko žemės spalvų paletę. Kolekcijoje išvydome puikiai suderintą sportišką bei klasikinį įvaizdį, o viską pagyvino šviesūs galvos perukai.


Už nuotraukas dėkoju Mados Infekcijos facebook puslapiui

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą